Vi som jobbar här
- Arilds Vingård
- Om oss
- Vi som jobbar här

Joe Roman
Vinmakare
Joe Roman är uppvuxen i Kalifornien, USA och har jobbat inom vinindustrin i många år. Efter att ha studerat ekonomi vid Cal State i Kalifornien och fått sin examen bestämde han sig för att byta bana och inrikta sig på vinmakandets konst. Han studerade vidare i Oregon inom Oenologi och Vinodling och avslutade sina studier med att ta sin Masters inom ämnet i Schweiz vid Vin Universitetet Changins Campus.
Arbetslivserfarenhet inom vinmakeri har Joe byggt upp på olika ställen i vinkällare och på vingårdar i USA (Kalifornien/Oregon), Italien, Tyskland, Schweiz och nu Sverige. Han har arbetat som lärling, assisterande vinmakare konsult och nu som huvudansvarig för vinkällaren. Då han arbetade under vinmakaren Isabelle Dutarte på Boutique Winery DePonte Cellers i Dundee Oregon byggde han upp sin kunskap inom sitt specialistområde, att producera mjuka och silkeslena Pinot Noir viner.
Efter att erfara vinmakeriet på olika vingårdar och platser i världen insåg Joe vikten av att ändra tänket och börja tänka mer miljövänligt och hållbart. Att kunna producera vin med så lite miljöpåverkan som möjligt har blivit ett mål. Joe vill jobba utan besprutning ute på fälten. Efter rekommendationer från en vän fick Joe upp ögonen för druvsorterna som samlar under namnet PIWI:s. Dessa druvor är resistenta i sig själv och kräver inte besprutning. Valet var enkelt och efter lite efterforskningar visade det sig att 98% av alla planterade vinrankor i Sverige är PIWIS. Efter det var steget inte långt till att ta kontakt med Annette och Jonas på Arilds Vingård. Det visade sig snabbt att de 3 delade samma miljötänk och att odla så miljövänligt som det bara går och 3 veckor senare flyttade Joe, tillsammans med sin följeslagare sedan 17 år Mika (en Jack Russel) och ett par skidor, till Sverige.
Joe tror mycket på svenskt vin och är stolt över att tillverka miljövänliga viner med kvalité. På fritiden sysselsätter Joe sig gärna med att måla, fiska (utan mycket lycka dock…) och umgås med sin trogne vän Mika.

Johan Båge
Försäljningschef
Johan är uppvuxen i Arild, men bodde under delar av uppväxten i olika delar av Afrika då familjen arbetade med bistånd. Lagom till gymnasiet flyttade han hem för att studera konst, vilket efter studenten förde honom till Göteborg där han gick fem år på konstskola.
Under studietiden började Johan jobba extra på restaurang, vilket ledde honom in på en ny bana.
Sedan 2001 är det restaurang som har varit huvudsysslan; Johan arbetade sig snabbt upp inom branschen. Han gick vidare till allt bättre krogar, och intresset för vin-som utvecklades till en passion- väcktes tidigt. Johan har arbetat som restaurangchef, hovmästare och sommelier i Göteborg sedan dess. Han har även arbetat som vinsäljare för Dryckesbutiken en period.
Efter att hans två barn föddes, ville Johan lämna storstaden för att kunna ge dem en lika trygg uppväxt som han själv haft, nära till hav och natur på en mindre ort. Frun var med på noterna, och 2020 gick flyttlasset tillbaka till hembygden på Kullahalvön.
Eftersom Johan brinner för naturliga och hållbara viner, var arbetet på Arilds Vingård ett naturligt val.
Han är ansvarig för all vinförsäljning mot restaurang, och driften av vingårdens restaurang.

Grazyna Fijalkowska
Husfru
Grazyna är född i Polen, och kom till Sverige som 24-åring. Av en vän blev hon tipsad om arbetet på Arilds vingård, och har sedan dess gjort sig absolut oersättlig! I Polen studerade hon psykologi; detta beskriver hon som ett äventyr, som gav stor kunskap om människor och kompetenser, vilket är mycket användbart i hennes jobb som ytterst ansvarig för frukost, städ och vaktmästeri på Arilds vingård.
”Fasthet och precision underlättar mitt arbete. Jag har byggt mitt team genom organisation, handling, envishet och målsättning. Att se deras fantastiska resultat ger mig tillfredsställelse, och jag är stolt över det arbete vi utför.”
Grazyna bor idag i Väsby med sina två barn, och rockar dubbelt medborgarskap- polskt och svenskt.
Grazyna är född i Polen, och kom till Sverige som 24-åring. Av en vän blev hon tipsad om arbetet på Arilds vingård, och har sedan dess gjort sig absolut oersättlig! I Polen studerade hon psykologi; detta beskriver hon som ett äventyr, som gav stor kunskap om människor och kompetenser, vilket är mycket användbart i hennes jobb som ytterst ansvarig för frukost, städ och vaktmästeri på Arilds vingård.
”Fasthet och precision underlättar mitt arbete. Jag har byggt mitt team genom organisation, handling, envishet och målsättning. Att se deras fantastiska resultat ger mig tillfredsställelse, och jag är stolt över det arbete vi utför.”
Grazyna bor idag i Väsby med sina två barn, och rockar dubbelt medborgarskap- polskt och svenskt.

Annette Ivarsson
Ägare
Annette utbildade sig till gymnasielärare i biologi och naturkunskap. Under tiden hon utbildade sig hittade hon och hennes blivande man Jonas gården utanför Arild. De köpte den för att ha något att renovera. Detta var 1997. När Annette tagit sin examen så jobbade hon några år som lärare. Samtidigt bildade Jonas och Annette familj och de fick tre barn fram till 2005. 2013 föddes minstingen så nu består familjen av 4 barn.
Annette ville jobba med vin och Jonas och hon bestämde sig för att starta en vingård. 2007 planterade de sina första rankor. De upptäckte ganska snabbt att det behövdes utbildning och Annette började studera vinvetenskap, med mycket studier framför allt i Tyskland. Då Annette redan läst mycket biologi och kemi kunde hon tillgodoräkna sig en hel del och fokuserade på vinkunskapen. Samtidigt utbildade hon sig till sommelier. 2010 när första skörden skulle göras bestämde de sig för att öppna restaurang och efter det har hotell glamping och vingård växt varje år. Målet är att göra vin utan konventionella gifter och ej heller kopparbesprutning. Även ogräsbekämpningen sköts nu av små får och detta minner Annette om hennes barndom då hennes gamlafarmor alltid haft får.
