Vinprovning
Rundvisning varje dag i högsäsong, välkommen.
Vinprovning
Boka ditt evenemang idag
Vinprovning
Vi lär dig mer om vin
Föregående
Nästa

Hos oss finns alla förutsättningar för att lära sig mer om vin

Vinprovning
På Arilds Vingård välkomnar vi alla storlekar av sällskap för rundvisning i vinfält, vingård och vintillverkning. Vi erbjuder vinprovning och utbildning, främst med våra egna viner men även med andra viner från Sverige och resterande delar av världen på förfrågan.

En vinprovning kan byggas upp helt utifrån era önskemål. Ni kan välja mellan olika vinländer, olika druvor, olika produktionsmetoder o.s.v. Det finns självklart även färdiga presentationer att välja mellan.

Vår styrka är att vinprovningen är pedagogisk och vår förhoppning är att ni vill återkomma många gånger för att lära, prova och njuta av vin som är buteljerad poesi.

Fördjupa dina vinkunskaper
Hos oss kan vi visa hela tillverkningsprocessen och på ett praktiskt sett visa varför olika viner kan vara så skilda från varandra. Annette som håller i våra vinutbildningar har själv studerat och praktiserat både vinmakning och vingeografi. Hon är gymnasielärare i biologi och naturkunskap.

2006 började Annette med att läsa en sommarkurs på Alnarps lantbruksuniversitet om svensk vinodling. Därefter blev det en treårig universitetsutbildning på heltid där man tar en kandidatexamen som vinvetare.

Denna utbildning gavs av Göteborgs universitet och flera av kurserna var förlagda utomlands vid partneruniversitet i olika vinländer. Denna utbildning koncentrerade sig till 100% på vin och eftersom vi serverar andra drycker i vår restaurang beslöt Annette sig för att även utbilda sig till Sommelier med inriktning ledarskap vid Akademi Båstad.

Under vår lediga tid har vi varit aktiva inom munskänkarna och gått deras kurser för att prova så mycket vin som möjligt. Dessutom har Annette varit och gästarbetat på flera vinerier i skördetid bl.a. Freiburgs vininstitut.